top of page

 

 

 

 

 

Adam Rawson

 

 

"SOHA NE BÍZZ EGY OLYAN SÉFBEN AKI A SZABADIDEJÉBEN NEM ESZIK IGÉNYESEN!"

 

Ez a 26 éves, Adam Rawson hitvallása, aki gyermekkorát Franciaországban töltötte. és 15 évesen már érdeklődött a főzés iránt. Angol pub-okban és olasz éttermekben kezdte a szakmát, aztán egy síszezont Ausztriában töltött, és a munka mellett snowboardozni is megtanult. A folytonos tanulás rendkívül fontos számára. Londonba költözése után neves szállodákban dolgozott, majd két évig a legendás Nuno Mendes ‘Viajante’ éttermében fejlesztette tudását, aki most az über menő, celebektől hemzsegő Chiltern Firehouse főszakácsa.

 

Számos 1, 2 és 3 Michelin csillagos étteremben sztázsolt, mint például a Le Manoir au’Quat Saisons, a Texture vagy a Le Champignon Sauvage, majd úgy döntött, más kihívást keres és egy négy éttermes street food vállalkozás séfje lett.

 

Most a londoni fúziós perui Pachamama étterem főszakácsa, ahol minden a legjobb, legfrissebb alapanyagok körül forog, az inspirációt pedig perui ízek és főzési technikák adják, ahol a vendégek közös tálból eszik a cevichet, a grillezett húsokat, halakat és salátákat, perui csilivel és friss zöldfűszerekkel megbolondítva. “Imádom a perui konyhát, elképesztő kihívásnak tartom” – vallja.

 

Adam fiatal kora ellenére nagyon meggyőző szakmai tapasztalattal rendelkezik. Egészen biztosan választ tud majd arra is adni, hogy Gordon Ramsay-től valóban rettegnek-e az alkalmazottai, elvégre egy évet töltött Gordon Ramsay Claridge’s éttermében.

 

Mostanában odavan az erdei gombákért, tárkonnyal és fokhagymával sütve, piritóssal és buggyantott tojással. Sose értette, hogy kiváló séf kollégái hogyan ehetnek ócska gyorskajákat szabadidejükben. Ezt bizonyítandó, a hűtőjéből soha nem hiányozhat a következő 5 alapanyag: miso, tom yam paszta, fokhagyma, tej, citrom/lime és tojás. 

 

Szerinte a jó hamburger soha nem megy ki a divatból, és hamarosan a kínai konyha is megkapja a londoni ráncfelvarrást a thai, karib, izraeli ételek után, hiszen az éttermek egyre inkább a hagyományos utcai ételek felé fordulnak és azokat értelmezik újra a hozzáértő ételimádók számára. Titkos kedvence az Oreo keksz.

bottom of page