top of page

Egy ukrán lány sikertörténete Angliában

Kaukázusi ízek Budapesten

 

Olia Hercules

 

2016. ÁPRILIS 5-6. 19:00

 

Liberté,

1054 Budapest, Aulich u.8.

Supra
 
"A supra szó szerinti fordítása: asztalterítő, de itt nem ebben az értelemben használjuk, hanem, ahogy az asztalt beborítják a különböző ételek, szinte egymáshoz érve, éppen úgy, ahogy azt a terítő teszi egy hosszú asztalon."  /Olia/
 
 

Sáfrányos csirkehúsleves, párolt manti*, tárkony, kapor, koriander, vörös bazsalikom

 

 

Savanyított almapüré, karamellizált zeller, lomo*

Pisztáciás satsivi*, sóban eltett citrom, karfiol, ropogós salotta, gránátalma

Endivia, karalábé, retek és sóska saláta, tkemali*, gránátalma dresszing

Kharkho*

 

 

Meggy, rozmaring jelly, babérlevél fagyi, napraforgómag gozinaki*

 

 

(*manti - párolt töltött gombóc, *lomo - sonka, *satsivi - örmény diós krém, *tkemali - örmény szilvaszósz, *kharkho - örmény marha gulyás, *gozinaki - napraforgó ropogós)

A vacsora ára személyenként 15900.-Ft, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált borokat és ásványvizet.

Photo by: Agniezska Trozch

 

 

OLIA HERCULES

 

 

Felejthetetlen nevű szakácsunk, a Szovjetunió felbomlása után nem sokkal látta, az Addams Family című kultikus amerikai filmet hazájában, Ukrajnában. A filmbéli vicces tánc, a „Mamushka” lett tavaly nyáron Angliában és Amerikában megjelent első, elsöprő sikert aratott szakácskönyvének címe. A név nem csak a család erős asszonyai előtt állít emléket, hanem a vágyott szabadságra is utal.

 

Egyetemi évei alatt egy évet Olaszországban töltött, itt szeretett bele az evésbe, az ételekbe, a főzésbe.

 

12 éve költözött Londonba, ahol elvégezte a Leiths Cookery School-t és Ottolenghi konyháiban kitanulta a mesterséget. Receptjei rendszeresen megjelennek a The Guardian, Sainsbury’s és Jamie magazinokban, szerepel a Food Network Red, Hot and Yummy című műsorában. A közelmúltban pedig vendégként szerepelt James Martinnal a Saturday Kitchen-ben. 

 

Az Observer 2015 Feltörekvő gasztronómiai sztárjának választotta, ezzel ráirányította a figyelmet a kelet európai konyha sokszínűségére. Olia előszeretettel ötvözi az angol és nemzetközi ízeket örmény, ukrán, szibériai ételeiben. „Nagyon szerencsés vagyok, hogy megmutathatom a világnak szülőhazám tradícióit” – vallja a food stylistként is rendkívül sikeres Olia Hercules.

 

 

bottom of page