top of page

Heston Bluementhal tanítványa Budapesten

MARY-ELLEN MCTAGUE

2015. JÚNIUS 3-4. 19:00

MANNA ÉTTEREM

1013 Budapest, Palota út 16.

 

A vacsora ára 15 900 forint, amely ár tartalmazza

a felszolgált borokat és áványvizet.

 

ASZTALFOGLALÁS

MENÜ

 

Házilag érlelt kecskesonka, friss kecskesajt, savanyított cékla, dió vinaigrette

 

Paradicsom consommé, uborka, borágó

 

Lassan sült báránylapocka, disznóbab, zsenge borsó hajtás, szívkagyló

 

Meggy granita

 

Citromverbéna krém, sörbet

 

Peach Melba

 

MARY ELLEN MCTAGUE

 

Nyelvésznek tanult az egyetemen, és közben turnézó zenészeknek főzött Manchester legendás Roadhouse szórakozóhelyén. Utóbbit sokkal jobban élvezte, ezért szülei legnagyobb megelégedésére eldöntötte, ezt a pályát választja.

 

Sous chef lett Heston Blumenthal The Fat Duck éttermében, és 2009-ben megnyitotta az Aumbry éttermet. A kettő között Missouriban dolgozott, Indiába utazott és Anglia egyik legtradicionálisabb konyhájában történelmet írt.

 

1999-ben kézbe vette a The Good Food Guide kiadványt (melynek 2011-es kiadása az év séf reménységének kiáltotta ki) és több kimagasló éttermet megkeresett, hogy ott szeretne dolgozni. A The Fat Duck-ban Heston Blumenthal azt javasolta neki, először szerezzen tapasztalatot.

 

A Michelin-csillagos Sharrow Bay Hotel-ben kezdte a létra legalján, majd három év alatt alapos tudást szerzett a klasszikus francia és brit gasztronómiából. Ezzel a megszerzett tapasztalattal visszament Heston Blumenthal-hoz, aki rögtön felvette cukrásznak és azzal a csapattal dolgozhatott, mely hozzásegítette az éttermet a harmadik csillag megszerzéséhez. Míg Heston egy marrakeshi étterem megnyitásán dolgozott, Mary-Ellen lett a főnök. Sous chefként Mary –Ellen megtanulta az alapokat, önfegyelmet, őszinteséget,” mindent, ami nem számít káros szokásnak”.

 

2006-ban Heston Blumenthal legendás The Hind’s Head éttermében történelmi kutatást és fejlesztést folytatott, étel történészekkel dolgozott együtt, rengeteget olvasott és olyan fogásokat hozott létre, mint például a csokoládé bor, mely felkerült a Fat Duck étlapjára is. Ezt a munkamódszert azóta is használja az Aumbry-ban, mely 2009-ben nyitott és ahol komplex brit történelmi ételeket szolgálnak fel helyi alapanyagokból elkészítve.

 

2013-ban részt vett a BBC2 Great British Menu műsorában, ahol az Egyesült Királyság legjobb szakácsai mérik össze tudásukat, és ahol egészen az északnyugati területi döntőig jutott.

 

Mary-Ellen legújabb éttermét az egykori Roadhouse helyén nyitja meg 2015 szeptemberében. 

bottom of page