top of page

A The Fox & Hounds tulajdonos főszakácsa Budapesten

 

JAMES RIX

 

2015. NOVEMBER 4-5. 19:00

 

KŐLEVES VENDÉGLŐ,

1075 Budapest, Kazinczy utca 37.

MENÜ:
 

Kacsamájhab, vad alma zselé, füstölt só és házi briós

 

Konfitált lazac, fehér bab, piquillo paprika, sóban eltett citrom, édeskömény, kapor

 

Boróka és feketebors kéregben sült kacsamell, vörös endivia, savanyított dió, aszalt meggy

 

Lassan sült hátszín, sült fokhagymás krumplipüré, cékla,  gyönygyhagyma

 

Angol desszert - Gyümölcsös  “fool”

A vacsora ára személyenként 15900.-Ft, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált borokat és ásványvizet.

 

JAMES RIX

 

“Ebédelni jöttünk egy kisvendéglőbe, és királyi lakomában volt részünk.”- az Independent kritikája.

 

James Rix karrierje Londonban kezdődött, a Michelin-csillagos Gary Rhodes és Alastair Little séfek mellett dolgozott, majd Tom Conran The Cow éttermének főszakácsa lett, végül 2004-ben feleségével, Biancával, megnyitotta saját éttermét, a The Fox & Hounds pub-ot, Hunsdon, Hertfordshire-ben. Az elmúlt több mint tíz évben töretlen az étterem népszerűsége és hírneve.

 

„Egész életemben jó ételeket akartam készíteni, és csodálatos érzés felülmúlni a vendégek elvárásait. A legnagyobb öröm számomra az, amikor az emberek egy új étel kipróbálása után boldogan távoznak.” – magyarázza James Rix, a The Fox & Hounds pub tulajdonosa és séfje Hunsdon, Hertfordshire, Nagy Britanniában.

 

A családi kisvendéglő elnyerte az Év Étterme díjat 2015-ben a Hertfordshire-i Food and Drink Awards versenyen, valamint az országban egyedüli pubként bekerült a Michelin Étteremkalauz Bib Gourmand díjasai közé. Bianca Rix, aki 9 éve vezeti a kisvendéglőt férjével, elmondta: „Szeretnénk megmutatni, hogy a szokásos pub ételeknél mi sokkal jobbra vagyunk képesek. Mindent frissen, helyben készítünk, a kenyértől a fagylaltig, és annak függvényében, hogy aznap mi érkezik a beszállítóinktól, naponta változik az étlap is. Finom, minőségi ételeket kínálunk elérhető áron, ami pontosan megfelel a Bib Gourmand minősítésnek.”

 

James Rix így folytatja: „Híresek a vadételeink, és a száraz érlelésű marhahúsaink a kezdetek óta nagyon népszerűek. Minden séfnek az az álma, hogy bekerüljön a Michelin Étteremkalauzba. Mi ott is szeretnénk maradni!”

 

Az étlap egyszerű de kifinomult – angol, francia és falusias olasz hatások keveréke, naponta változó kínálattal, mindig a legfrissebb szezonális alapanyagokból. Nemrég felújították az éttermet és beszereztek egy csodálatos faszenes JOSPER kemencét is.

bottom of page