top of page

 

MARY ELLEN MCTAGUE

 

Nyelvésznek tanult az egyetemen, és közben turnézó zenészeknek főzött Manchester legendás Roadhouse szórakozóhelyén. Utóbbit sokkal jobban élvezte, ezért szülei legnagyobb megelégedésére eldöntötte, ezt a pályát választja.

 

Sous chef lett Heston Blumenthal The Fat Duck éttermében, és 2009-ben megnyitotta az Aumbry éttermet. A kettő között Missouriban dolgozott, Indiába utazott és Anglia egyik legtradicionálisabb konyhájában történelmet írt.

 

1999-ben kézbe vette a The Good Food Guide kiadványt (melynek 2011-es kiadása az év séf reménységének kiáltotta ki) és több kimagasló éttermet megkeresett, hogy ott szeretne dolgozni. A The Fat Duck-ban Heston Blumenthal azt javasolta neki, először szerezzen tapasztalatot.

 

A Michelin-csillagos Sharrow Bay Hotel-ben kezdte a létra legalján, majd három év alatt alapos tudást szerzett a klasszikus francia és brit gasztronómiából. Ezzel a megszerzett tapasztalattal visszament Heston Blumenthal-hoz, aki rögtön felvette cukrásznak és azzal a csapattal dolgozhatott, mely hozzásegítette az éttermet a harmadik csillag megszerzéséhez. Míg Heston egy marrakeshi étterem megnyitásán dolgozott, Mary-Ellen lett a főnök. Sous chefként Mary –Ellen megtanulta az alapokat, önfegyelmet, őszinteséget,” mindent, ami nem számít káros szokásnak”.

 

2006-ban Heston Blumenthal legendás The Hind’s Head éttermében történelmi kutatást és fejlesztést folytatott, étel történészekkel dolgozott együtt, rengeteget olvasott és olyan fogásokat hozott létre, mint például a csokoládé bor, mely felkerült a Fat Duck étlapjára is. Ezt a munkamódszert azóta is használja az Aumbry-ban, mely 2009-ben nyitott és ahol komplex brit történelmi ételeket szolgálnak fel helyi alapanyagokból elkészítve.

 

2013-ban részt vett a BBC2 Great British Menu műsorában, ahol az Egyesült Királyság legjobb szakácsai mérik össze tudásukat, és ahol egészen az északnyugati területi döntőig jutott.

 

Mary-Ellen legújabb éttermét az egykori Roadhouse helyén nyitja meg 2015 szeptemberében. 

bottom of page