top of page
LACHEFbarrereSimon.jpg

CELINE PHAM

Vietnam

PÁRIZS

 

2018.november 14-15. 19:00

 

YBL Bistro

Budapest, 1013

Ybl Miklós tér 2. 

 

Nézzétek meg a kisfilmet Celine-ről!
 

 

CELINE PHAM 

Menü

Rák, puffasztott rízs, szezámmag szósz, sült zeller, friss fűszernövények

Shrimp with puffed rice, sesame sauce, roasted celeriac served with fresh herbs

Figula Olaszrizling  2017
Füstölt angolna, réparedukció, répa savanyúság, répa püré, kalamondin
Smoked eel, carrots reduction, carrots pickles, carrots puree with kalamansi
Gervai Pinot Gris 2015
Grillezett polip, baszk kukorica, Xo szósz

Grilled octopus, fresh corn, grand roux basque and Xo sauce
Tóth Ferenc Kadarka Siller 2016

Pho, konfit marha
Phò with confit beef 

Meglepetés!
Sóska creme anglaise, árpagyöngyvíz fagylalt, szamóca
Sorrel crême anglaise with barley water ice cream, wild strawberries

Disznókő Kései Furmint 2016

A menün apróbb változtatások jogát fenntartjuk!
 

A vacsora ára 18900.-Ft személyenként, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált ásványvizet. A borsor ezúttal nincs benne az árban, a helyszínen lesz választható.

lachef_08.jpg

 

CELINE PHAM

 

Celine Pham, a francia divatvilág egyik kedvenc szakácsa

A vietnámi gyökerekkel rendelkező, mindössze 30 éves séf gyerekkorában szabadidejét nagymamája mellett segédkezve töltötte a konyhában, alaposan elsajátította a vietnámi alapízeket, hogy azokat később a francia gasztronómia klasszikus elemeivel vegyítse. Tette mindezt az egyik leghíresebb szakácsképzőben, a Ferrandi iskolában.

Tanulmányait befejezve Celine a párizsi kulináris élet legprogresszívebb és legújabb trendjeit diktáló konyháiban, a Ze Kitchen Galerie-ben, a Saturn-ban és a Septime-ben kamatoztatta és fejlesztette tudását. Első saját vállalkozását, Phamily nevű cégét 2014-ben alapította, és megrendelésre 2-200 fő számára készít vacsorákat céges, vagy privát partikra,  többnyire a luxusipar és a showbiznisz berkein belül.

Párizs egyik legkülönlegesebb, kulináris inkubátorként működő Fulgurances éttermének a konyháját Celine Pham egy fél évig vezette. A hely izgalmas koncepciója ugyanis abban rejlik, hogy félévente új szakácsot kérnek fel a francia gasztronómia fiatal tehetségei közül a menüsor kidolgozására és a konyha irányítására. Céline Pham Fulgurances-i jelenlétének híre gyorsan terjedt a francia főváros gourmandjai között, az itt készült pho leveséről legendákat zengtek… és zengenek azóta is.

“Ez egy olyan étel, amely áthidalja a két kultúra közötti különbséget, egy kicsit újszerű, tele meglepetéssel” - nyilatkozta levesének saját változatáról a fiatal séf.

Gyerekkorának ízei, családjának kulináris tradíciói és a dél-kelet ázsiai útjai során gyűjtött receptek meghatározzák ételeit; tavaszi tekercséért Christian Louboutin állítólag annyira odavan, hogy privát vacsoráit rendszeresen a vietnámi-francia szakácstól rendeli.

Cége vezetése mellett Célin Pham jelenleg alkalmi vacsorákat tart a párizsi 10. kerületi tágas loft stúdiójában. A Chez Elle nevű sajátos stúdióéttermében (a cím titkos) havonta négy alkalommal fogadja a vendégeket, mindig változó meglepetés menüvel.

A Franciaországban született vietnámi származású főzőmester számára a főzés az érzelmek, az emlékek és az utazások egyvelegét jelenti. A Globalista Konyha meghívására Celine Pham hamarosan  Budapestre érkezik, hogy november 14-15-én, egy ötfogásos vacsoramenü részeként megkóstolhassuk az ő híresen különleges pho levesét is.

 

bottom of page