top of page

A 27 éves Ben Splading Kentben él, szenvedélyesen szereti a főzést, két kisgyermekét és a house zenét.

 

A világ legkíválóbb Michelin-csillagos éttermeiben tökéletesítette a mesterséget. Dolgozott a három csillagos Per Se étteremben New Yorkban, a szintén három csillagos Restaurant Gordon Ramsay-ben, az egy csillagos Restaurant 28+  a svédországi Göteborgban. Ben is hozzájárult ahhoz, hogy Gary Rhodes W1 és L'Autre Pied étterme Michelin csillagot kapott 2008/2009-ben.

 

A tapasztalatgyűjtés Ausztráliában a melbourne-i Vue de Monde étteremben folytatódott, de a sornak itt még nincs vége. Ben dolgozott a három csillagos The Fat Duck -ban (Heston Blumenthal), a két csillagos Le Manoir aux Quat' Saisons -ban (Raymond Blanc), a két csillagos Capital Hotelben, a két csillagos Bagatelle-ben, Osloban és a 2 csillagos L'Enclume -ben.

 

2011-ben visszatért Londonba, ahol Simon Rogan, két Michelin csillagos séffel megnyitották a Roganic éttermet, ahol Ben volt a főszakács, és ami rörtön nagy sikert aratott, és a megnyitása utáni első hat hónapban számos elismerő kritikát és díjat söpört be. Ezt követte egy izgalmas pozició a Ledbury étteremben, ahol Ben a menu fejlesztéséért és új ételek kitalálásáért volt felelős. Mindeközben megalapította a StrippedBack névre keresztelt Street Food projektjét szombatonként a Broadway Marketen.

 

2012-ben hatalmas sikert aratott vendég séfként a londoni John Salt étteremben, ahol a várólista pillanatok alatt három és fél hónaposra duzzadt. Remek kritikákat kapott egyedi, fantáziadús alkotásaival. 2013 elején saját céget alapított, Creative Belly Limited néven, ahol főszerepet kap Ben izgalmas, művészi, kreatív munkássága, bármilyen eseményről is legyen szó.

 

2015-ös tervei között szerepel, hogy London belvárosában megnyissa első saját  éttermét és befejezze első szakácskönyvét.

bottom of page