top of page

Leche Quemada

 

 

Santiago Lastra Rodriguez

Mexikói nomád séf

Nordic Food Lab

Kutatás és ételfejlesztés

Noma, Dánia 

 

2017.szeptember 20-21-22. 19:00

 

SéfPlaza

Klauzál téri Vásárcsarnok

1072 Budapest

Akácfa u. 42-48.

 

 

MENÜ

 

 

Tostada friss, szezonális zöldségek

Tostada made of seasonal stuff from the market 

 

SAUSKA TOKAJ Brut Pezsgő

 

 

Zöld ceviche

Tengeri sügér, menta, uborka, kapor emulzió és jalapeño ropogós

--Ceviche verde --

Sea bass, mint and cucumber with dill emulsion and jalapeño crisps 

 

SAUSKA TOKAJ Brut Pezsgő

 

Zanahorias de altura

Kávéban sült sárgarépa, kecskesajt, karamellizált tej, vadon termő fűszernövények és sárgarépa juice

--Zanahorias de altura--

Carrots baked in coffee, goat cheese, caramellized milk, wild herbs and carrot juice 

 

SAUSKA TOKAJ Extra Brut Rosé

 

 

Marhapofa, Mancha manteles mexikói ragu és káposzta por, gyümölcsös csípős mole, friss laposkenyér

--Beef cheeks, Mancha manteles and Kraut powder --

 Serve with a fruity spicy mole and fresh flat bread

 

SAUSKA VILLÁNY Cuveé 7 2013


 

Csokoládés Tamal póréhagyma levélbe csomagolva, mezcal homoktövis granita

Chocolate Tamal // wrapped in leek leaves and mezcal with sea buckthorn granita 

 

SAUSKA TOKAJ Late Harvest Cuveé 2015

 

 

 

 

 

A menüsoron az apróbb változtatások jogát fenntartjuk!

 

 

 

A vacsora ára 18900.-Ft személyenként, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált ásványvizet és borokat.

 

Santiago Lastra Rodriguez

 

Santiago Lastra, a fényes jövő előtt álló, rendkívül ambiciózus fiatal mexikói nomád séf, a Globalista Konyha meghívására szeptemberben Budapesten is bemutatja tudását.

 

Santiago úgy véli, a főzésben nincsenek szabályok – a lényeg, hogy benne legyen a lélek és finom legyen. „A szívem mexikói, de megtanultam európai alapanyagokkal friss, színes és enyhén csípős ételeket készíteni. Mexikón kívül képtelenség hagyományos és autentikus mexikói konyhát vinni, de ha sikerül belecsempészni az ételek lelkét a helyi alapanyagokba, nagyon érdekes eredményt kapunk.”- magyarázza, amikor a mexikói nomád séf elnevezésről kérdezzük.

 

Pályafutását 15 évesen egy olasz étteremben kezdte, Mexikóban. A mexikói Coronado Instituto elvégzése után részt vett a Basque Culinary Center avantgárd gasztronómiai kurzusán, majd olyan nemzetközileg elismert éttermekben dolgozott, mint a baszkföldi Mugaritz, a koppenhágai Bror és a Pamplonában található Hotel Europa.

Izgalmas kutatómunkába kezdett a Nordic Food Lab égisze alatt, ahol kikísérletezte a helyi skandináv gabonából készített tökéletes tortillát, nixtamalizáció segítségével, mely átalakítja a kukorica és más magok szerkezetét, és emészthetőbbé, könnyebben felhasználhatóvá varázsolja őket.


A San Pellegrino 2015-ben a tíz legjobb fiatal séfje közé választotta Skandináviában, és ugyanebben az évben a Le Monde újságírója, Maria Canabal, az év tíz legjobb fogása közé sorolta egyik ételkreációját.

Részt vett a Taste of London gasztro fesztiválon, számos étteremben dolgozott vendégséfként: MUME (Taipei), Carousel (London) 15 Kitchen and Bar (Moszkva), Postrivoro és Wooding Foraging Academy (Olaszország). Santiago Svédországban, Portugáliában, Dániában és Spanyolországban a helyi alapanyagokból készített ételein keresztül megmutatta milyen a mexikói lélek, szeptemberben pedig Budapesten egyesíti a mexikói ízeket a magyar alapanyagokkal.

 

Tulumban a NOMA MEXICO-ban - ami sokak szerint a világ legizgalmasabb pop-up étterme volt-,​ Project Managerként dolgozott Rene Redzepi és Rosio Sanchez mellett, ahol kutatóutakat szervezett, a logisztikáért felelt és az ország legjobb alapanyagainak beszerzésén fáradozott.

Santiago Lastra nemrég visszatért Európába, azzal a küldetéssel, hogy megmutassa, mennyire ízletes érdekes és játékos a mexikói konyha. Hamarosan Londonba, Moszkvába és Olaszországba utazik, hogy megmutassa tudását, szeptemberben pedig a Globalista Konyha meghívására Budapesten köszönthetjük őt.

 

bottom of page