top of page

A River Cottage főszakácsa először Budapesten

 

Gill Meller

Modern angol farm konyha 

 

2016.október 11-12. 19:00

 

Leroy Bistro,

MOM Park

1123 Budapest, Alkotás u. 53.

Fish balls with sweet chilli lime and Thai basil

(second)

MENÜ

 

Sózott tőkehal, paradicsom pirítoson, rozmaring, olivaolaj

Salt cod, tomatoes on toast with rosemary and olive oil

 

Sült tök, vad gomba, árpagyöngy

Roast pumpkin with wild mushrooms and barley

 

 

Csicsóka, sonka, hajdina

Jerusalem artichokes with, ham and buckwheat

TARÁNYI 2015

 

Tarisznyarák leves

Crab soup

BOHÉM 2013

 

Füstölt liba, zeller és alma

Smoked goose, celeriac and apples

PRÓBAÜZEM 2015

 

 

Joghurt sorbet, szilva, omlós tészta, mák

Yoghurt sorbet, plums, brown butter shortbread and poppy seeds

 

 

Petit fours

 

A menü változtatásának a jogát fenntartjuk. 

A vacsora ára 15900.-Ft személyenként, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált italokat.

 

GILL MELLER

 

 

Gill Meller  séf, szakácskönyv szerző, food stylist és a River Cottage főzőiskola népszerű oktatója. Egy kis halászfaluban él, Dorsetben. Konyhaművészete a csodálatos, környékbeli táj visszatükröződése. Az inspirációt a környezet, a helyi termelők, a helyben termesztett csodálatos gyümölcsök, zöldségek vagy éppen az aznapi halfogás ihleti - ételei egyszerűek, nem hivalkodóak és fantasztikusan ízletesek.

 

Gill Meller 11 éve a River Cottage csoport tagja. Hugh Fearnley-Whittingstallal szorosan együttműködve oroszlánrésze része van a farm fejlesztésében, beleértve az etikus gazdálkodás jegyében kialakított fő elvek kidolgozását.

 

A Channel 4-on Hugh műsoraiban szinte minden alkalommal feltűnik. Rövid videókat készít a River Cottage food tube csatornájára, és fontos szerepe van a szakácskönyvek írásában is. Rendszeres résztvevője fesztiváloknak, food show-knak az Egyesült Királyságban és külföldön is. Emellett a River Cottage Cooking School kiváló tanára.

 

Gill saját River Cottage kézikönyve, Pigs and Pork címmel, 2015 tavaszán jelent meg; második könyve, Gather címmel, szeptember közepén kerül a boltokba.  Saját rovata van a Dorset Magazine-ban, a  Country Living Magazine-ban, publikált a Delicious, Time Out, The Guardian kiadványokban.

 

A River Cottage főhadiszállás otthona a Park farm, ahol maguk termesztik organikus alapanyagaikat. Aki szeret főzni és jó ételeket enni, annak érdemes ellátogatnia ide. Arra tanítják és inspirálják a vendégeket, hogy úgy termesszék, vásárolják és főzzék az ételt, hogy az pozitív hatással legyen saját életükre és közelebb hozza őket a természetes, fenntartható és etikus beszerzési forrásokhoz. Gill Meller büszke arra, hogy itt dolgozhat, hiszen filozófiája tökéletesen megegyezik a River Cottage eszmeiségével. Egyszerű, szezonális ételek, az alapanyagok természetes tulajdonságainak maximális kihasználása – mindez hozzásegítette ahhoz, hogy definiálni tudja saját főzési stílusát: egyszerű és sok esetben gyors, általában 3-4 alapanyagból, összhangban, harmóniában, megalkuvás nélkül.

bottom of page